Costa Rica dag 18: Punta Uva

We werden vanochtend wakker door het gekwetter van de vogels en andere dieren. Wat zitten we op een leuke plek. We hadden ontbijt geboekt bij de eigenaresse van onze bungalow. Dat was echt keurig verzorgd. Op zijn Frans met warme chocolademelk en kleine crêpes.

Hoewel het vannacht flink had geregend, scheen het zonnetje. Daarom kozen we voor een dagje strand. We vroegen aan de eigenaresse welke strand ze aanbeveelde. Er zijn veel mooie stranden in de omgeving, maar haar favoriet is Punta Uva. Een klein half uurtje rijden vanaf de accommodatie.

Onderweg naar het strand viel het ons op dat de vibe hier aan de Caribische kant van Costa Rica heel anders is dan aan de pacifische kant. Alsof je in een ander land bent. Andere mensen, andere huizen, echt meer zoals op de Caraïbische eilanden.

Toen we op het strand van Punta Uva waren en net ons handdoekje hadden uitgerold, begon het opeens te spetteren. Nee toch? Gelukkig waren het wat druppels voor de show en kwam even later de zon weer gewoon terug.

Het was eeen heerlijk dagje aan het strand. Als je vanaf de parkeerplek een paar minuten verder het strand op loopt zit je praktisch alleen. De zee was heerlijk om af te koelen, al moesten we wel even door de hoge golven in de branding heen.

In de namiddag hebben we nog even in het zwembadje bij ons huisje gechild. Wat hoor je toch veel verschillende vogels als je even oplet. Doordat we veel tours met gidsen hebben gedaan, beginnen we het verschillend gekwetter zelfs te herkennen.

[Google_Maps_WD id=”42″]

3 Antwoorden op “Costa Rica dag 18: Punta Uva”

  1. Heerlijk om nu een paar dagen lekker te relaxen en dat op zo’n paradijselijk strand!

  2. Zo! Mooi en rustig daar.

  3. Had deze dag nog niet gezien. , nu wel. zien jullie die vogels ook, of hoor je ze alleen maar?

Geef een reactie