Jordanië dag 6: Terug naar het landschap van Indiana Jones

Na de moeheid van gisteren er goed te hebben uitgeslapen, vertrokken we redelijk vroeg voor de tweede keer naar Petra. We wilden er voor de grote hordes toeristen zijn, om zo de beste plaatjes te kunnen schieten. Vanaf de hoofdingang liepen we de half uur durende wandeling naar The Treasury, oftewel Al Khazneh in het Arabisch. The Treasury is de bekendste tombe in Petra en vooral beroemd geworden door de film Indiana Jones and the Last Crusade.

Als je er bijna bent, loop je door een smalle kloof, waarna het bouwwerk door de spleet van de kloof opdoemt. We waren op tijd! Het was nog relatief rustig en vanaf meerdere posities kon ik The Treasury fotograferen, zonder dat er andere mensen in beeld waren. Al moest ik voor het laatste perfecte plaatje wel even geduld hebben. Maar wat een contrast met het middaguur. Dan staan er drommen toeristen, mensen op kamelen en locals die je wat willen verkopen. Om nog maar te zwijgen over de rij die voor de tombe langs gaat met mensen die wachten op een golfkarretje om zich voor een flink bedrag terug naar de ingang te laten rijden.

Na The Treasury van beneden te hebben gefotografeerd, gingen we de Al Khubtha-trail lopen. Deze trail slingert naar boven en we hadden begrepen dat je op het einde van bovenaf uitzicht op The Treasury hebt. Daar moet je wel wat voor doen. De route is 3,5 kilometer, maar gaat stijl omhoog. Het eerste deel bestaat uit trappen, waarbij we 685 treden telden. Dat was behoorlijk pittig na de tocht van gisteren die we nog in de benen hadden. Daarna gingen we op en neer richting het uitzichtpunt.

Precies op het uitzichtpunt staat een theetentje. En dan mag je het woord ‘tent’ letterlijk nemen. Onder het genot van een colaatje en een theetje hadden we perfect zicht van boven op The Treasury. Ook was dit het perfecte punt om voor The Treasury op de foto te gaan. Het stikt in Petra natuurlijk van de influencers. Eén vrouw had zich dan ook perfect voorbereid. In het theetentje ging haar active wear uit, waaronder ze een kort jurkje aan had. Je wil natuurlijk wel in stijl op Instagram staan.

Na alle foto’s moesten we de trail weer op dezelfde manier terug lopen. Dat ging gelukkig wel wat sneller. Uiteindelijk hadden we ruim twee uur over de trail gedaan, inclusief theebreak. Na de trail, bezochten we nog wat tombes. Sommige konden we ook in. Daarna hadden we alles van Petra gezien wat we wilden.

Aan het einde van de middag gingen we nog naar een sisha-café in Wadi Musa. Daar stond de WK-wedstrijd België – Marokko aan. Het café zat vol met Arabieren die hartstochtelijk Marokko aanmoedigden en een ouder Belgisch stel. Hun middag was wat minder leuk, want Marokko won met 2-0.

2 Antwoorden op “Jordanië dag 6: Terug naar het landschap van Indiana Jones”

  1. Nou, dat mooie plaatjes schieten is wel weer gelukt. Prachtig!! En ondertussen aan de conditie werken met die klimpartijen 😉 😘

  2. De morgenstond heeft leuke foto’s in de mond. Geen last van hoogtevrees, Moniek?

Geef een reactie