Jordanië dag 7: Wadi Rum

Nog een laatste blik op Petra werpend vanaf een uitzichtpunt langs de weg, reden we naar de Wadi Rum. Omdat we hier maar één nacht zijn, wilden we er ten volste van genieten. We waren dus weer vroeg op pad.

Tijdens de rit die twee uurtjes duurt, zagen we het landschap veranderen naar een echte woestijn. De Wadi Rum is een woestijn die voornamelijk uit fijn zand bestaat met hele mooie rotspartijen. Ook dit is dus een decors voor verschillende Holleywood-films. Voor de nacht in de Wadi Rum hebben we flink uitgepakt. We slapen namelijk in het Bubble Luxotel. Je slaapt dus in een opgeblazen bubbel, met een eigen jacuzzi op het terras. We parkeerden bij een lounge van het hotel aan de hoofdweg en werden van daar in een 4×4 naar het Luxotel gereden.

Daar boekten we gelijk een tour. Alle tours in de Wadi Rum worden verzorgd door de Bedoeïenen die hier wonen. Onze gids stond zijn Jeep klaar waarbij de omschrijving gammel nog een understatement is. Maar het bakkie kon de woestijn goed trotseren. We klommen achterop en na tien minuten was onze stop bij een bedoeïenentent. Daar kregen we thee van oudere man en speelde onze gastheer muziek op de rababa een tweeduizend jaar oud snaarinstrument met één snaar van paardenhaar.

Na de vroege theebreak bracht onze gids ons naar de mooiste plekjes van de Wadi Rum en onderweg genoten we van het spectaculaire uitzicht. Op elke stop maakte de gids foto’s van ons met mijn telefoon. We zagen twee grote rotsbogen. Bij de ene stonder er onder en bij de tweede bovenop de boog. Ook zagen we de opnameplekken van The Martian en Lawrence of Arabia.

Na de tour konden we onze bubbel in. De jacuzzi lachte ons toe, maar eerst maakten we nog een klein wandelingetje door de woestijn. Al gauw konden we de verleiding niet weerstaan om de hot tub in te duiken. Wat een belevenis om in zo’n bubbelbad te zitten met uitzicht op de woestijn en rotsformaties. Toen Max een drankje wilde pakken, bleek dat de deur op slot was gegaan. Dus Max in zijn badjas naar de receptie. Dat is ongeveer tweehonderd meter lopen. Even later kwam Max terug achterop een golfkarretje in zijn badjas. Dat was echt geen gezicht. Maar zo’n afstand laten ze je hier natuurlijk niet lopen.

Omdat je in de Wadi Rum natuurlijk nergens eeettentjes hebt, is het diner bij het hotel inbegrepen. Ook dat viel niet tegen. Na nog een kopje koffie gingen we terug naar de jacuzzi. Daar trokken we een lekkere fles wijn open. Deze hadden we speciaal uit Nederland neegenomen, want in het Islamitische Jordanië is drank bijna niet te verkrijgen. Dit was dus even wat anders dan een kopje thee ’s avonds.

We hoopten op een spectaculaire sterrennacht, maar daarvoor was het net te bewolkt. Tussen de wolkensluiers door zagen we wel o.a. Mars, Orion en Cassiopeia aan de hemel staan. Het was bijna zonde om te gaan slapen…

2 Antwoorden op “Jordanië dag 7: Wadi Rum”

  1. De éne dag is nog spectaculairder dan de andere. Wat een ervaringen doen jullie weer op. En dan als klap op de vuurpijl Max in badjas in een golfkarretje, ik denk in plaatjes 🤣.

  2. Lachen inderdaad in badjas door de woestijn. …
    Wat je je afvraagt is waar dat water van die jacuzzi vandaan komt.
    Veel schitterende plaatjes weer, je ziet de cowboys voor je.
    Ik heb even geluisterd op YouTube naar de rababa. Dat zal wel speciale sfeer geven in de woestijn.

Geef een reactie