Jordanië dag 1: Aankomst in Amman

Jordanië staat al langere tijd op mijn bucketlist. Dit land kent namelijk vele prachtige bezienswaardigheden, waaronder het wereldberoemde Petra. Als je tegen mensen zegt dat je naar Jordanië op reis gaat, krijg je wel al snel de vraag of het daar wel veilig is. Het land ligt namelijk precies tussen Syrië, Irak, Saoedi Arabië en Israël & Palestina. Maar we hebben ons goed ingelezen en overal wordt je duidelijk gemaakt dat Jordanië een veilig, gastvrij en relatief liberaal land is.

Dus pakten we afgelopen weekend onze koffers voor wat een hele mooie rondreis belooft te worden. Dat inpakken is trouwens nog niet zo makkelijk als je eind november naar Jordanië gaat. Het is er natuurlijk warmer dan in Nederland, maar zeker in de woestijn kan het ook flink koud worden. En zo richting het einde van het jaar zijn de avonden hier ook best fris. Dus je pakt eigenlijk voor drie seizoenen kleding in.

Om twee uur ’s nachts ging de wekker. We vlogen om zeven uur, maar vanwege de lange rijen op Schiphol wordt je aangeraden om meer dan op tijd op het vliegveld te zijn. Gelukkig viel het allemaal erg mee op Schiphol. Sterker nog, er stond niet eens een rij voor de securitycheck. We vlogen met Austrian Airlines met een overstap op Wenen. Dus twee keer stapten we het vliegtuig in onder muzikale begeleiding van Johan Strauss.

De vluchten verliepen vlot en we hadden beide keren geen derde passagier naast ons, dus lekker veel zitruimte. Aangekomen op het vliegveld van Amman, de hoofdstad van Jordanië, werden we naar onze huurauto toegebracht. Volgens de verhuurder hadden we mazzel. We kregen zogezegd een upgrade naar een ruimere auto en hij was ook nog eens maar twee keer verhuurd. Dit laatste nemen we met een korrel zout, maar vrij nieuw is ie wel, met maar 12.000 km op de teller.

Rijden in Jordanië is natuurlijk even anders dan in Nederland. Zeker als je het drukke Amman binnenrijdt, wordt het wat chaotisch. Maar Max heeft ons er keurig doorheen gestuurd. Ook bij het hotel hadden weer mazzel, want we kregen weer een upgrade. We moesten wel beloven dat we een mooie recensie op Booking.com zouden achterlaten. Dat komt wel goed, want de kamer is inderdaad keurig.

Om de dag af te sluiten hebben we lekker een hapje gegeten bij een restaurant waar we toevallig langsliepen. We bestelden een traditioneel Arabisch diner. We kregen geen kaart, dus was even afwachten wat het zou worden. Dat viel dus niet tegen. Voor 25 euro kregen we schalen met onder andere hummus, baba ganoush, falafel en heerlijk vers platbrood.

Een mooi begin van onze reis door Jordanië. Morgen gaan we Romeinse ruïnes bezichtigen.

5 Antwoorden op “Jordanië dag 1: Aankomst in Amman”

  1. Leuk dat je weer gaat bloggen. We gaan weer lekker meegenieten! Wat zat alles mee op deze eerste dag en wat boffen jullie met die upgrades.. Tot morgen!

  2. Geniet van jullie vakantie en ik lees mee.

  3. Dat is een mooi begin! Veel plezier.

  4. Dat zat lekker mee die eerste dag! Eten ziet er heerlijk uit zeg

Geef een reactie