Herfst in de USA dag 9: West Virginia

‘Almost heaven, West Virginia’, dat belooft wat! 🙂 Vandaag hadden we de langste rit van deze roadtrip voor de boeg. Van Lexington, Kentucky reden we door West Virginia naar het plaatsje Lexington, Virginia. Een kleine 600 kilometer.

Voordat we vertrokken, reden we nog even naar Keeneland. Een beroemd paardenracecentrum in Lexington, Kentucky. Hier zijn vele kampioenschappen en de wereldruiterspelen georganiseerd. Ook wordt er flink in paarden gehandeld. We dachten dat het op maandagochtend wel uitgestorven zou zijn, maar het was er best levendig. Paarden werden gekeurd door, waarschijnlijk, rijke kopers. Dat er veel geld mee gemoeid is, was ook wel te zien aan de auto’s op het parkeerterrein. Aan de rand van het parkeerterrein hadden we goed uitzicht op de renbaan. Er werd flink getraind. De paarden raceten in galop voorbij.

Vlak nadat we West Virginia inreden, reden we nog een klein stukje door Ohio heen dat aan de andere kant van de rivier lag. Het was slechts tien minuten, maar zo kan deze staat dus ook weer van het lijstje worden afgevinkt.

We hadden voor de route via West Virginia gekozen om een kijkje te nemen bij de New River Gorge Bridge. De op drie na langste boogbrug ter wereld. De brug loopt over een diepe kloof en geeft een fotogeniek plaatje. Bij het uitzichtpunt naast de brug, raakten we in gesprek met een Amerikaanse. Ze zei enthousiast: “Thank you for visiting West Virginia”. Ook gaf ze ons de tip om met de auto af te dalen naar het dal van de kloof en ook door te rijden naar het kleine spookdorpje Thurmond. 

Het was een goede tip en de omweg meer dan waard. Vanuit het dal heb je erg mooi zicht op de omgeving en de onderkant van de brug. Ook het spookdorp Thurmond was erg fotogeniek. Onderweg naar Thurmond reden we nog even verkeerd. Een vrouw in een ronkende pick-up zag ons nummerbord uit New Jersey  (vraag me niet waarom we bij de autohuur in Virginia een auto uit New Jersey hebben gekregen) en zei dat we vast hulp nodig hadden. Na een uitgebreide uitleg van de route naar het spookdorp een een beschrijving van de andere bezienswaardigheden in de omgeving, sloot ze af met ‘Jesus loves you and God bless you’. Fijn om te weten.

Thurmond is een oud station met naastgelegen antieke bedrijfspanden. Het dorpje fungeerde als stopplek voor het kolentransport in de regio, maar is sinds de jaren 50 verlaten. De kolentreinen rijden nog steeds over het spoor, maar doen Thurmond niet meer aan. Overigens hadden we mazzel dat er geen kolentrein voorbij kwam toen we er waren, want voordat al die ontelbare wagons voorbij zijn, sta je wel even te wachten.

Na Thurmond reden we door naar Lexington Virginia. Hier slapen we een nachtje. Morgen onze laatste grote rit naar Washington DC.

[Google_Maps_WD id=”53″]

4 Antwoorden op “Herfst in de USA dag 9: West Virginia”

  1. Under his eye!😉 Die geplande én
    de onverwachte omweg waren de moeite waard. Zo’n spookstadje is vaak heel fotogeniek, weet ik van horen zeggen ☺
    Voor vandaag weer een mooie rit gewenst!!

  2. Gaaf die brug en dat spookdorp. Aardige Amerikaansen….

  3. Gaaf die brug en dat spookdorp. Aardige Amerikaansen…. West Virgina, Country Mana….

  4. Country Mama

Geef een reactie