Herfst in de USA dag 5: Happy Halloween

Vandaag vervolgden we de weg over de Blue Ridge Parkway. We namen een lekker koffietje mee voor onderweg en stapten in de auto. Ook vandaag was er wederom veel regen voorspeld en dus hielden we de poncho’s binnen handbereik. Na een kort stukje snelweg kwamen we weer aan op de Parkway die helaas opnieuw gehuld was in een dikke laag mist. Op sommige delen hadden we echt maar drie meter zicht. Best een uitdaging op een smalle tweebaansweg met haarspeldbochten. Ondanks de mist en de regen verveelde de tocht geen moment. Wanneer de mist even optrok, genoten we van de uitzichten, we zongen mee met de liedjes op de radio of op Spotify en we genoten van de nog steeds prachtige kleuren. 

De enige langdurige stop van de dag maakten we bij de Linville Falls. Een wilde revier die zich via een paar kleine watervallen door een kloof baant. De trail die we liepen, gaf ons een paar mooi uitkijkpunten en was zeer de moeite waard.

Toen we een flink aantal miles na de Linville Falls aan het laatste deel van de Parkway wilden beginnen werden we verrast door een hek op de weg. Road Closed! Nu heb ik een bundel gekocht met internet van T-Mobile, maar de dekking is in de bergen summier. Ik kon dus niet opzoeken wat er precies aan de hand was. Er zat dus niks anders op dan de Interstate (snelweg) te pakken en direct naar onze overnachtingsplek Asheville te rijden. Daar zagen we dat de Blue Ridge Parkway vrijwel geheel was afgesloten. Zowel het stuk dat we nog hadden te gaan als het stuk dat we in de twee dagen hiervoor al hadden gereden. We hebben wederom mazzel gehad dat we niet later op vakantie zijn gegaan. De weg was afgesloten omdat er door het slechte weer bomen op de weg waren gevallen. Gelukkig hebben wij al het moois gewoon kunnen zien en missen we alleen het laatste deeltje. 

Vandaag was het Halloween in Amerika en dat vieren ze hier echt groots. Een beetje vergelijkbaar met Kerst in Nederland. In het plaatsje waar we gisteren verbleven werd de viering van Halloween verzet naar 1 november vanwege de regen. Maar gelukkig is de regen in Asheville opgehouden en hadden we een heldere sterrenhemel boven ons. Max zocht op waar we moesten zijn om het feest een beetje mee te vieren. Vermont Avenue bleek booming. Dus na een lichte maaltijd (we kunnen niet alleen maar calorieënbommen naar binnen werken), reden we naar deze straat. En inderdaad, prachtig versierde huizen en een grote verkleedde mensenmassa op straat. De kinderen konden overal snoep halen en ik denk dat ze echt kilo’s in hun emmertjes kregen. Ontzettend leuk om Halloween hier mee te maken.

Het was wel ineens een stuk kouder dan verwacht in de avond en ik had alleen een zomerjasje aan. Dus na een uurtje was ik verkleumd en reden we terug naar het hotel. Een lekker drankje ging er wel in. 

[Google_Maps_WD id=”50″]

3 Antwoorden op “Herfst in de USA dag 5: Happy Halloween”

  1. Was dus weer een “gelukkie” dat jullir het grootste deel van die route wel henben kunnen rijden. Halloween in Amerika meemaken is natuurlijk ook wem weer een vinkje waard.

  2. Dit zijn mooie belevenissen

  3. Zie nu dat ik mijn stukje wel even beter had kunnen nakijken🤔☹

Geef een reactie