Herfst in de USA dag 4: Vervolg Blue Ridge Parkway

Voor vandaag (en morgen) werd er veel regen voorspeld. We vertrokken vroeg omdat in de ochtend de meeste kans op droger weer was. Echter bleek niet de regen het grootste probleem, maar de dichte mist. Op veel plekken hadden we nog geen vijf meter zicht. Helaas geen mooie uitzichten dus. Wel gaf de mist een sprookjesachtige sfeer die het op de foto’s erg goed doet. Onderweg kwamen we langs een heel klein kerkhofje dat met de intense herfstkleuren en de mist een beetje spooky werd. Erg in stijl met Halloween waar heel Amerika zich nu druk op voorbereid. Letterlijk alles staat in het teken van Halloween. Erg leuk om mee te maken. 

De mist bleef de hele dag aanwezig, maar toch hebben we van de tocht genoten.Onderweg stopten we bij de Mabry Mill. Een oude watermolen met daaromheen een kleine openluchttentoonstelling die liet zien hoe de Amerikanen eind 1800 leefden. Het begon inmiddels te regenen dus erg lang hebben we er niet rondgelopen. 

Bij het Stone Mountain State Park, de volgende stop, moesten we de poncho’s wel aantrekken. Hier liepen een korte maar wederom pittige trail. De Stone Mountain zelf hebben we vanwege de mist en de regen niet kunnen zien, maar de trip naar de waterval die ook in het park te vinden is was wel de moeite waard. 

Na het inchecken in ons hotel aten we bij een zeer authentiek BBQ-restaurantje zoals je deze in series als Breaking Bad ziet. We kozen voor ribs en die smaakte heerlijk. De Bluegrass-muziek op de achtergrond maakte het plaatjes compleet.

[Google_Maps_WD id=”48″]

Eén antwoord op “Herfst in de USA dag 4: Vervolg Blue Ridge Parkway”

  1. Jammer van de mist en regen maar desondanks blijven de foto’s schitterend!!

Geef een reactie