Costa Rica dag 13: Bocht in, bocht uit

Het oorspronkelijke plan was om vandaag via Rio Celeste naar de vulkaan El Arenal te rijden. Rio Celeste is een azuurblauwe rivier die erg mooi schijnt te zijn in het zonlicht. Echter, op onze laatste dag in Monteverde vorige week, zijn we onze creditcard vergeten in het restaurant waar we hebben gegeten. Vandaag was de enige mogelijkheid om de kaart op te halen. De omweg is fiks, maar we zijn relatief gezien in de buurt.

Om er zeker van te zijn dat de creditcard nog in het restaurant aanwezig zou zijn, belden we hen op. De ober verzekerde ons dat de kaart nog aanwezig was. Zonder kaart reizen voelt toch wat ongemakkelijk. Daarom vonden we het de omweg waard. Wel jammer dat we Rio Celeste moeten missen. 

De weg naar Monteverde kenden we al. Bumpy en met veel bochtwerk de berg op. Bovendien was het flink drukker dan toen we afgelopen zondag over deze weg naar reden (toen naar beneden). De weg van Monteverde naar El Arenal was helaas niet veel anders. Het meeste was wel geasfalteerd, maar na vijf uur door de bocht vliegen, ben je er wel een beetje klaar mee. Kortom, ik kwam iets bleekjes de auto uit. Onderweg nog wel een koffie gedronken bij een echte Duitse bakkerij waar ze zelfs ook sauerkraut en bratwurst verkochten.

De bakkerij lag aan de weg langs het El Arenal meer. Dit is het grootste meer van Costa Rica en uiteraard vernoemd naar de naastgelegen vulkaan. We reden zo’n anderhalf uur boven het meer langs. Echte uitzichtpunten waar de auto even langs de kant kon worden gezet, kwamen we helaas niet tegen.

Gisteren hebben we gezegd dat het zo weinig had geregend tot nu toe. Dat was natuurlijk de goden verzoeken. Vandaag komt het echt met bakken uit te hemel. Het is wisselvallig tussen hard en heel erg hard. De vulkaan El Arenal hebben we dus nog niet gezien, want die was gehuld in de regenwolken. Morgen gaan we trails lopen aan de voet van de vulkaan. Hopelijk is het dan beter weer en kunnen we de plaatjes delen van deze vulkaan. El Arenal ziet er namelijk helemaal zo uit zoals een vulkaan uit je aardrijkskundeboek van vroeger.

De zak met vuile was in mijn koffer werd inmiddels behoorlijk groot. En de keuze uit favoriete kledingstukken een stuk kleiner. Ik bracht de was daarom aan het eind van de middag bij de wasserette in het stadje (La Fortuna). Na een paar uur kreeg ik een tas lekker geurende, gevouwen was terug. Zo fijn!

Omdat het zo plenst, is het wel heerlijk weer voor kikkers. Wie weet, als het minder hard regent, kunnen we nog naar buiten voor een nachtelijke kikker-expeditie rond ons hotel.

[Google_Maps_WD id=”38″]

3 Antwoorden op “Costa Rica dag 13: Bocht in, bocht uit”

  1. Hobbeldebobbel door Costa Rica in de harde regen…. die creditcard vergeet je nooit meer. Een bakkerij waar ze sauerkraut verkopen, dat vinden wij niet raarrr, dat vinden wij alleen maar heeeel bijzonder 😉. Maar de kaart hebben jullie weer en een lekkere schone voorraad kleren, morgen weer een nieuwe dag! 😗

  2. Wees voorzichtig in de regen. In Soda Mima krijg je rijst in de vorm van de vulkaan….

  3. Ach, een groeizaam regentje 😢😀en ik zou ook blijzijn de creditkaart weer terug te hebben….rustige ritjes verder gewenst, misschien moet je juist iets stevigs eten van te voren,Moniek, sauerkraut misschien??!!

Geef een reactie