Costa Rica dag 7: in de wolken

Vandaag zwaaiden we ons luxe appartementje bij Manuel Antonio gedag en ruilden deze is voor een basic onderkomen. Maar wel een met een fantastisch uitzicht.

De komende twee dagen zitten we in Monteverde. Het zogenaamde cloud forest van Costa Rica. Het was met de auto dan ook een flinke klim en we waren blij met onze 4×4. Ook omdat een groot deel van van bergweg een rocky road was. De uitzichten onderweg waren fenomenaal en heel bijzonder wanneer je naar mate je stijgt, boven de wolken uitkomt.

Eenmaal aangekomen bij onze cabaña (simpele hut), kregen we al snel bezoek van een groep white face monkeys. Deze waren nog bijdehanter dan in Manuel Antonio. Een van de aapjes probeerde gewoon serieus de deur van een van de hutten open te doen. Ik denk dat deze beestjes nog de belangrijkste reden zijn dat je de deur op slot doet. De eigenaar van het complex kwam met banaantjes aan voor de aapjes en ik mocht er ook eentje geven.

De receptioniste van onze cabaña’s had ons een restaurantje aangeraden waar we lekker Costa Ricaans gegeten hebben. Max kreeg een berg rijst de la casa. Zo’n grote portie schept onze bootwerker zelfs thuis niet op. Ik had een lekker biefstukje met patat en salade. En ook deze was genoeg om mij de hele avond gevuld te laten zijn.

Dit keer was de avond niet zo tranquillo. We verruilden de drankjes en de potjes yahtzee in voor een nighttour door het bos. Gewapend met zaklamp gingen we samen met een gids op zoek naar dieren. Om half acht werden we bij onze cabaña opgehaald door een busje. Deze reed via een aantal andere hotels naar het bos, waar de gids ons stond op te wachten. 

We zagen een schorpioen, twee tarantula’s en een paar vreemde vogels. De echte publiekstrekkers, zoals luiaards, slangen en kikkers, lieten zich helaas niet zien. De natuur laat zich niet regelen. Toch hadden we absoluut geen spijt van de tour. Met een zaklampje in het donker door het bos lopen, is op zichzelf al een belevenis hier.

De hut mag dan basic zijn, maar hij is wel schoon en erg mooi gelegen. We kijken uit op een vallei waar de wolken doorheen trekken. De dreigende wolkenluchten met bliksemschichten trekken vlak aan ons voorbij. Volgens de reviews worden we morgen bij het ontbijt nog vergezeld door verschillende dieren.

[Google_Maps_WD id=”33″]

3 Antwoorden op “Costa Rica dag 7: in de wolken”

  1. Moest eerst even goed kijken naar de tweede foto maar toen zag ik opeens die harige poten, brrrr 😯. Deze keer iets minder dieren dan je gehoopt had op die tour maar jullie waren al best verwend natuurlijk.
    De apen zijn een terugkerend thema hè Monkie. Wat zitten jullie weer op een prachtige plek!

  2. Prachtige foto’s, mooi verhaal. Heerlijk om zomer jullie mee te reizen!

  3. Da’s wel een aparte kleur, die schorpioen. Jullie zien veel…

Geef een reactie