Hawaii dag 9: Pearl Harbor

Oh what a night… Toen we gisteravond nog even naar een klein winkelcentrum waren gelopen, dat helemaal verlaten bleek te zijn, zagen we al dat we niet in de beste wijk van Lihue waren terecht gekomen. We waren zo blij dat we voor alle andere dagen van deze week de leuke condo aan het strand hadden gevonden. Dit gevoel werd bevestigd toen we even later in onze kamer terug kwamen. Eerst liepen we over de galerij en hoorden we een vrouw heel hard kreunen. Daar konden we wel om lachen. Maar daarna hadden we echt het gevoel in tha ghetto te slapen. Ik zat rustig mijn nageltjes te lakken en Max was lekker op zijn laptop aan het surfen, toen er een man heel hard begon te schreeuwen op onze galerij. Maar dan ook echt angstaanjagend. Hij ging volledig door het lint. In onze voordeur zat alleen een rooster met hor-gaas dus het was enorm gehorig. Je had het gevoel er midden in te staan. De man liep het motel uit maar bleef te keer gaan. En we hoorden hem tegen dingen aan trappen. Je weet ook niet wat zo’n man van plan is. Laat hij onze auto wel heel? We hoorden de vrouw van de receptie roepen: “I’m calling the cops!”. Die waren er dan ook niet veel later. Ze stonden een hele tijd met de man te bakkeleien maar we weten niet of hij uiteindelijk gearresteerd is. Aangezien we vroeg naar het vliegveld moesten ben ik maar gaan slapen. Nou ja, slapen. Ik heb ieder uur gezien. Om vier uur was er een ruziënd stel in de kamer naast ons. De scheldwoorden vlogen door het motel. Daarna heb ik alleen maar hanen horen kraaien en heb ik niet meer kunnen slapen. Met gierende banden reden we weg!

Onze vlucht naar Honolulu op het eiland Oahu was kort.. heel kort! In nog geen half uur wisten de sterwardessen (met Hawaiihemden) ons nog koffie te schenken ook. Echter hadden we een loden pijp nodig om het achterover te slaan dus landden we met het bekertje koffie nog in ons hand. Onze koffers lagen zeer snel op de band en we werden met een busje naar Alamo rental cars gereden. Na de incheckprocedure mochten we onze auto uitzoeken tussen de compact cars. Maar eenmaal op het parkeerterrein vroeg een medewerker of we een gratis upgrade wilde naar een fullsize car. Nouhou dat wilde we natuurlijk wel. Dat is maar liefst twee klasses duurder dan waar we voor hadden betaald. Toen we naar de auto’s liepen waar we uit konden kiezen stond de Dodge Charger, waar we op Kauai ook mee reden, ook in het rijtje. Hij was ons zo goed bevallen dat we die wel weer wilden. Dus rijden we nu weer in dezelfde auto maar dan in het shiny wit! Op naar Pearl Harbor. Interessant om te zien wat er nu precies gebeurde die 7 december 1941. We hadden een tour geboekt naar het USS Arizona memorial om 14.45 uur. Maar we waren erg vroeg. We liepen wat rond in het museum en toen we eruit kwamen zagen we iets over een filmvoorstelling over de USS Arizona en een medewerker controleerde de tickets. De film begon al bijna dus eigenlijk zat iedereen al in de zaal. De man vroeg of we tickets hadden. Wij zeiden van niet maar hij wees op het papiertje dat uit Max z’n portemonnee stak. Max legde uit dat dat voor de tour naar het scheepswrak van de USS Arizona was. Maar het bleek dat iedereen die deze voorstelling bekeek daarna gelijk de tour kon doen. Dus hij zei dat we nog even zouden moeten wachten tot het onze tijd was. Daarna vroeg hij: “Just the two of you?” Toen we knikte zei hij dat we nu al mochten gaan. Dat was mooi want dan konden we na Pearl Harbor nog even wat boodschappen doen. Van de USS Arizona zie je een deel onderwater liggen. Ook lekt er nog steeds behoorlijk wat olie uit het wrak. Dit zie je dan ook op het water liggen.

Pearl Harbor

Olie lekt nog steeds uit de USS Arizona

Nadat we bij Pearl Harbor wegreden kwamen we op de zeven-baans Interstate (snelweg) terecht. Of eigenlijk een doolhof aan Interstates. Ongelofelijk! Je hebt eerder het idee in Los Angeles te zijn dan op een tropisch eiland. Dat heeft ook wel weer wat. Maar onze slaapplaats bevindt zich aan de rustige en landelijke North Shore. Na de boodschap bij de Walmart reden we naar onze AirBnB. Dit is onze eerste ervaring met AirBnB en we maken de rest van deze reis alleen nog maar gebruik van AirBnB’s. We zitten bij elke BnB wel in een privéhuisje. Met ons eigen keukentje en badkamer. Wel zo prettig.Interstate

Toen we aankwamen bij onze BnB vielen we van de ene verbazing in de andere. Angel onze gastvrouw is zo aardig en je voelt je gelijk thuis. De drie honden kwamen ons gelijk begroeten. Het huisje is he-le-maal af. Uitgebreide keuken met al het kookgerei wat je je maar kunt bedenken. Een badkamer met allerlei douchegel’s, zonbescherming en anderzulks. En er liggen zelfs oordopjes tegen het gekraai van de haan van de buren en oogmaskertjes voor als je ogen moe zijn van een dagje strand. De kamer zelf is echt cute. Een beach-thema is tot in de puntjes doorgevoerd. Overal hangen schelpenkettinkjes en leuke tegeltjes. Net even heerlijk en errug pittig Thais gegeten in de buurt en nu een lekker drankje in de tuin hier. Life is good!

Airbnb

Lees verder: Hawaii dag 10: Waikiki Beach

[Google_Maps_WD id=38 map=13]

Eén antwoord op “Hawaii dag 9: Pearl Harbor”

  1. […] Lees verder: Hawaii dag 9: Pearl Harbor […]

Geef een reactie