Hawaii dag 11: Shave ice van M. Matsumoto

Vanmorgen lekker uitgeslapen tot maar liefst half negen. Dat is deze vakantie ons record tot nu toe. Op de een of andere manier zegt onze bioklok dat we nog zoveel willen zien. We wilden vandaag drie stranden zien. Sorry, het zijn niet de meest interessante dingen om over te schrijven maar de stranden hier zijn zo mooi dat we ze eigenlijk wel allemaal zouden willen zien. Wat natuurlijk nooit gaat lukken. Angel en Duke onze hosts hebben een kaart hier liggen met alle hotspots van het eiland die de moeite waard zijn. Nou als we dat allemaal zouden doen dan moeten we een sabbatical van een jaar aanvragen bij de baas. Dus hop, een lekker vers bakkie koffie en een croissantje en de wagen in. Eerst reden we naar Haleiwa. Een schattig stadje met een beetje een western-uitstraling. Daar kochten we shave ice bij M. Matsumoto.

De beste shave iceboer van het eiland. Het was ook echt heerlijk. En heul veul. Dus ik heb nog wat aan Max afgestaan.

dsc_0802

Daarna wilde mijn jumpman weer van een rots afspringen. Dit keer op het strand waar we gisteren de zonsondergang hebben bekeken. Hier stonden mensen echt voor in de rij, dus oogde het een stuk veiliger. Daarna reden we door naar Sharks Cove. Waar het een stuk gemoedelijker was dan de naam doet denken. Je moest via rotsen en kiezels het water in klimmen en dan kon je fantastisch snorkelen. We hebben heel veel mooie vissen gezien. Max zag zelfs een Hawaiiaanse Stringvis ;). Toen we genoeg hadden van de duikbril op ons hoofd wilden we naar de Banzai Pipeline. In de winter is dat hét surfmekka van de wereld. De golven kunnen wel 11 meter hoog zijn. Echter zag het er vandaag uit als een kabbelend beekje. Sowieso zouden wij er niet gaan zwemmen want het is daar alles behalve ongevaarlijk. Er zijn riffen onder water waar surfers tegen aankomen met soms de dood tot gevolg. Hoe ander was dat bij onze volgende stop. Sunset Beach. Een heel ruim en paradijselijk zandstrand. Hier hebben we uren gelegen en heerlijk gezwommen. Het water was zo lekker van temperatuur. Af en toe kwam er een buslading Chinezen op het verder zeer rustige strand. Wij waren hun fotomodellen want ze vonden het heel speciaal dat wij aan het zwemmen waren in de oceaan. We hadden het gevoel dat ze nog nooit een oceaan hadden gezien want ze durfden alleen maar tot hun enkels in het water en iedere keer als er een golfje aanspoelde sprongen ze joelend omhoog. Nadat ze honderd foto’s hadden gemaakt van ons vonden wij dat het tijd was voor een foto van hen. Nou dat vonden ze wel leuk dus poseerden ze uitgebreid voor ons.

Chinezen aan zee

Tegen de tijd dat de zon onder ging begon het te spetteren. Richting Waimea Beach leek het mooier weer. We liepen het over het strand richting de auto waar een groepje mannen een biertje stonden te drinken. Ze riepen naar me: “Wow, cheers to your bikini. Ik had mijn fluor-koraalkleur bikini aan die ze schijnbaar wel waardeerden. Waimea Beach was nog geen tien minuten rijden maar hier maakt dat vaak een heel verschil wat betreft de buien. Dus hebben we de zonsondergang meegemaakt op hetzelfde strand als gisteren. Maar wederom relaxed. Toen we bij onze BnB aankwamen hebben we voor het eerst de buitendouche geprobeerd. Ze hebben een schutting gebouwd met daarin een douche. Je staat dus letterlijk onder de (prachtige) sterrenhemel te douchen. Geweldig gevoel. Daarna wilde ik gaan bloggen maar ineens stonden er twee mensen in het huis van Angel en Duke, die er niet waren. Ze bleken ook AirBnB gasten te zijn maar zij hadden een kamer in het huis zelf. Dus we hebben de hele avond zitten kletsen en drankjes gedronken met een leuk Amerikaans stel. Later kwam Angel thuis van haar werk en zij kwam er ook nog even bij zitten. Erg gezellig!

Lees verder: Hawaii dag 12: De oostkant van Oahu

[Google_Maps_WD id=40 map=15]

Eén antwoord op “Hawaii dag 11: Shave ice van M. Matsumoto”

  1. […] Lees verder: Hawaii dag 11: Shave ice van M. Matsumoto […]

Geef een reactie