Hawaii dag 10: Waikiki Beach

Als je op Oahu bent dan kan je niet anders als een keer naar Waikiki Beach gaan. Dus dat deden we dan ook vandaag. Na ons broodje peanutbutter reden we in een klein uurtje de drukke straten van Waikiki in. Max had via BestParking.com een plek gevonden om de hele dag te kunnen parkeren voor maar negen dollar. Top uitgezocht want je kunt daar ook zo dertig dollar kwijt zijn. En de parkeerplaats lag ook nog eens zeer centraal. De zee is mooi van kleur en redelijk kalm. Het strand ligt vol met mensen. We lagen echt hutjemutje. Maar je kon wel lekker mensen kijken. Om de zoveel tijd kwam er een groep Chinezen of Japanners het strand op gelopen, klikten tientallen foto’s met hun Iphone of Huawei en vertrokken weer. Maar ze kunnen wel zeggen dat ze er geweest zijn.

Chinese Bruiloft

Voor morgen zoeken we wel weer een rustiger strand op. Toen we bijna verbrand waren liepen we nog even over de boulevard. Typisch Amerikaans om achter het strand een enorm winkelgebied te hebben. Alle grote ketens waren aanwezig. We zijn een paar winkels in geweest maar we hebben uiteindelijk niets gekocht. Daarna in de file richting het noorden van het eiland. Iets verder van waar we slapen ligt Waimea Bay Beachpark waar we naar de zonsondergang hebben gekeken. Erg mooi strand. In een mooie groene omgeving. Een echte tegenhanger van het drukke Waikiki.

Waimea Beach

Terug in de auto merkten we dat we met heel weinig licht reden. Ik stapte uit en zag dat het dagrijlicht was. De verlichting achter bleek helemaal uit. In de vorige auto (zelfde model) deed de verlichting het automatisch. We konden het knopje niet vinden. Het was nog schemerig en we reden snel door naar de BnB. En daar bleek dat het een heel makkelijk knopje was, wat we gewoon naar automatisch moesten draaien. Maar dat zat op een plek die je niet een, twee, drie verwacht. Nu is het tijd voor een lekker wijntje.

Lees verder: Hawaii dag 11: Shave ice van M. Matsumoto

[Google_Maps_WD id=39 map=14]

Eén antwoord op “Hawaii dag 10: Waikiki Beach”

  1. […] Lees verder: Hawaii dag 10: Waikiki Beach […]

Geef een reactie