Hawaii dag 6: Mistig Waimea Canyon

Vandaag stond een dag sightseeën bij de Waimea Canyon op het programma. Ook wel de Grand Canyon of the Pacific genoemd. Toen we na anderhalf uur rijden aankwamen bij het Waimea State Park zagen we al dat het flink bewolkt was. Nu is het op dit eiland erg tropisch dus wat buitjes af en toe zijn altijd te verwachten. Toch was het dit keer wel heel grijs, grauw en mistig.We hadden besloten om eerst naar de Kalalau Lookout (een uitzichtpunt over een vallei in de Na’pali Coast) te rijden. Deze lag het verste weg. We klommen omhoog en reden langs diverse mooie uitkijkpunten maar de mist ontnam wel veel zicht. Bij de Kalalau Lookout aangekomen zagen we daadwerkelijk geen hand voor ogen. Het regende pijpenstelen en met een parapluutje probeerden we de camera droog te houden.

Mist!

We liepen naar de auto en dachten dat als we een tijdje zouden wachten dat het wel op zou klaren. Max deed een spelletje op zijn telefoon en ik tukte nog even een uurtje. Na een tijdje zagen we een stukje blauwe lucht en vol verwachting stapten we de auto weer uit. Maar nog steeds geen verbetering. Dus kropen we de auto weer in. We ontdekten dat er usb-poorten op de meest gekke plaatsen waren ingebouwd. We telden het aantal bekerhouders (8). En keken naar buiten in de hoop dat het op zou klaren. Iedere keer dat het zonnetje doorkwam renden we weer naar de lookout om te kijken of we nu wel wat zicht hadden. Maar tevergeefs. We gaven het op en reden naar het uitzichtpunt van de Waimea Canyon. Hier was iets meer te zien maar ook hier was de mist een behoorlijke spelbreker. Teleurgesteld dropen we af. Toen we weer in de auto zaten leek het richting de Kalalau Lookout weer op te klaren. Dus hop, weer een paar mijl naar boven. Zo zijn we nog 2 keer van boven naar beneden gereden. Uiteindelijk hebben we bij een geringe opklaring nog een klein beetje van de vallei kunnen zien.

Ietsjes zicht

De Waimea Canyon werd wel steeds mooier zichtbaar. Hier hebben we dan uiteindelijk ook prachtige plaatjes kunnen maken. Daarna hebben we de regen en de wolken verlaten voor nog een heerlijke middag strand. Want ja, zo gaat dat hier, een paar mijl verder schijnt gewoon de zon.

Opgeklaard!

Lees verder:

[Google_Maps_WD id=35 map=10]

Eén antwoord op “Hawaii dag 6: Mistig Waimea Canyon”

Geef een reactie