Hawaii dag 1: Aankomst op Kauai

Tot nu toe zijn ‘aloha’ en ‘mahalo’ (dankjewel) de enige Hawaiiaanse woorden die we kennen. Maar waarschijnlijk worden dat er nog wel meer want een paar uur geleden hebben we voet gezet op Kauai, ’the garden island’ van Hawaii.  We zullen drie weken rondreizen en maar liefst drie eilanden van de fantastische eilandengroep aandoen.

Vanmorgen vroeg vertrokken we naar Schiphol voor een reisdag van een kleine dertig uur. Met twee keer overstappen, op Frankfurt en Los Angeles, zijn we blij dat alles goed is gegaan. Vooral de overstap op Frankfurt was krap. We knepen ‘m even toen de rij voor de douane erg lang en traag was, maar gelukkig was Max zo scherp om te zien dat we in de verkeerde rij stonden. Namelijk voor de reizigers van buiten de EU. Dit versnelde het proces aanzienlijk en we waren ruim op tijd bij de gate. Op de vlucht naar LA zijn we volgestopt met lekker eten en drinken. Er was zelfs baileys voor Moniek en een cognacje voor Max. De twaalf uur in de schitterende Airbus 380 waren naar omstandigheden dan ook aangenaam. Op ons tv-schermpje konden we zelfs de grand-prix van Spanje live volgen en waren we op elf kilometer hoogte getuige van de winst van Max Verstappen. In Los Angeles hadden we ruim drie uur overstaptijd en dat is maar goed ook, want de immigrations kunnen wat tijd in beslag nemen. Toch kwamen we de grenscontrole snel door, maar kreeg Max wel even de vraag wat hij afgelopen januari in Caïro deed. Het eerlijke antwoord wat daarop volgde, een bezoek aan zijn broer die daar werkt, gaf uiteraard geen problemen. En even later zaten in het vliegtuig naar Lihue. Dat spreek je toch echt uit als ‘Lihuewi’ en dus niet als Lihoe zoals wij met ons steenkolen-Hawaiiaans dachten.

Vliegveld Kauai

Hawaii heeft een hele eigen cultuur, maar toch voel je je gelijk weer in de Verenigde Staten. De autoverhuurder ligt op honderd meter afstand, maar toen wij dat heel sportief wilden lopen, bleek de stoep op te houden. Dan maar aansluiten in de rij voor de shuttle bus. De auto is ook een echte Amerikaanse wagen: een Dodge Charger, maar wel in fleurig Hawaiiaans blauw. De Charger is eigenlijk een fullsize auto, dus blijken we een upgrade te hebben gekregen. Het is dan ook een erg grote auto. Inmiddels heeft onze biologische klok ons lichaam verlaten, want we zitten hier om twaalf uur ‘s nachts fris en fruitig op de lanai te genieten van een drankje. Lanai? Zo noemen ze hier een balkon… oh alweer een Hawaiiaans woord. We leren snel. We zitten de komende zes nachten in een condo aan zee en deze bevalt goed. Naast de standaard dingen liggen er onder anders body-boards, bonbons, een strandtas en een koelbox voor ons klaar. Toch zo maar even in ons bed proberen te slapen en het ritme om te draaien.

Lees verder: Hawaii dag 2: De droomstranden van Kauai

[Google_Maps_WD id=9 map=5]

Geef een reactie