Hawaii dag 2: De droomstranden van Kauai

Door onze, toch wel behoorlijk aanwezige, jetlag was het half zes vanmorgen toen we rechtop in ons bed zaten. We besloten er ons voordeel mee te doen en naar de zonsopkomst op het strand te bekijken. In Den Haag zien we de zon regelmatig in zee zakken maar ik heb hem er nooit in op zien komen. Dus we schoten snel wat kleding aan en liepen naar het strand.

We bleken niet de enige vroege vogels. Er waren nog een tiental anderen aan het fotograferen. Met een mooie wolkenpartij aan de lucht was het best een mooi gezicht.

Sunrise

Toen we weer in onze kamer waren, besloten we dat vandaag maar een lekker relaxdagje moest worden. We propten onze achterbak vol met strandstoelen (die zijn op onze kamer aanwezig), bodyboards, zonnebrandcrème en meer van zulks en reden naar Anini Beach. Volgens de reisgidsen een mooi strand waar je kunt zwemmen en snorkelen. Onderweg reden we door een landschappen die je kunt herkennen uit de Jurassic Park-films. Groene bergen, mooie bloemen en veel palmbomen.

Uitzichtpunt

Op het mooie Anini Beach stalden we onze meegebrachte zooi uit en doken de zee in. Heerlijk, helder….Hein… ehh water! We bleven er een aantal uurtjes. Op de achtergrond hoorden we hanen kraaien die met hele legers dit eiland bewonen. Een groep Amerikanen hadden hun tassen met eten op een picknicktafel onder de bomen gezet en waren een eind gaan wandelen. Nou, die hadden weinig brood over ondanks de poging van Max die ze probeerde weg te jagen.

Anini Beach

Iets later op de dag wilde we nog een ander strand bezoeken. Tunnels Beach. Maar ergens hebben we een tunnel gemist, want dat strand konden we niet vinden. Nou hebben ze hier aan stranden geen gebrek dus reden we door en kwamen we terecht bij Ha’ena Beach. Wat een paradijselijk strand bleek te zijn. (Zie foto bovenaan dit blog.) Ik geloof dat dit toch wel het mooiste strand was waar ik tot nu toe ben geweest. Met prachtig azuurblauw water, goudgeel zand en groene rotsen en bergen rondom. En hoe mooi het strand ook is, hier hoef je niet hutjemutje te liggen. We hebben de rest van de dag heerlijk gelegen en gezwommen. Nu proberen we onze ogen open te houden tot een acceptabel uur om te gaan slapen. Een hele opgave omdat ik dit reisverslag al knikkebollend aan het schrijven ben om 20.30 uur.

Lees verder: Hawaii dag 3: Kalalau Trail

[Google_Maps_WD id=11 map=6]

Geef een reactie