Costa Rica dag 21: Pura Vida!

Onze laatste hele dag in Costa Rica brak aan. Wat is de tijd ontzettend snel gegaan. Gelukkig waren de weergoden ons weer goed gezind. Strakblauwe lucht en volop zon. We hadden geen dingen meer op ons todo-lijstje staan, dus gingen we lekker naar het strand bij Punta Uva en kleurden we daar weer enigszins rood. Factor 30 is echt niks hier.

Daarna slenterden we even lekker rond in Puerto Viejo, een echt Caribisch surfersdorpje. Er hangt een hele relaxte pura vida-vibe en veel mannen met rastavlechten. In één van de leuke winkeltjes die je hier hebt, kochten we een aandenken voor in ons souvenierkastje.

Onderweg terug naar onze standplaats Cahuita, zei Max dat de grens met Panama slechts een klein kwartiertje rijden was. De grens tussen Costa Rica en Panama wordt gevormd door de rivier Rio Sixaola. De grens op Google Maps, volgt de rivier echter niet volledig. Rivieren veranderen nog wel eens van koers en een grens gaat dan niet gelijk mee. Dus konden we via een landweggetje de officiële grens oversteken.

We stonden technisch gezien dus even in Panama, al kom je het land verder niet in omdat na vijftig meter de rivier in de weg zit. Er is dan ook geen grensbewaking aanwezig. Opvallend genoeg stopte er ook een auto met twee Costa Ricanen. Of de beide heren wilden zelf graag naar Panama of ze wilden goederen smokkelen. In elk geval stonden ze druk te roepen naar een voorbijvarend bootje. Hun exacte beweegredenen hebben we maar niet gevraagd. Van ons wilden ze wel weten of we terug gingen naar Costa Rica of verder naar Panama.

We hebben deze vakantie alles kunnen doen wat we graag wilden doen. Het was een ongelooflijk afwisselende reis. Costa Rica is één grote dierentuin zonder hekken en kooien. Jungle, stranden, vulkanen, rivieren, watervallen, nevelwouden, bergen, je vindt het hier allemaal! We hebben echt oprecht genoten. Pura Vida!

[Google_Maps_WD id=”45″]

6 Antwoorden op “Costa Rica dag 21: Pura Vida!”

  1. Wat een heerlijke dag om deze vakantie (bijna) af te sluiten. En dan ook nog even in Panama geweest. 😀👍Het was weer zo leuk om alles een beetje mee te beleven. Complimenten dat je, naast alles wat jullie deden, nog de tijd nam om dagelijks dit blog te schrijven!! Het zal voor mij weer even wennen om niet meer als ik wakker word telefoon te grijpen om je blog te lezen maar ik heb jullie toch nóg liever in m’n buurt 😘. Goede thuisreis en veilige vlucht 😘

  2. Wat een leuke blogs. Ik krijg zin om ook die kant op te gaan. Save trip home ❤

  3. Genoten van je blogs, goede terugvlucht en tot ziens!

  4. Jammer dat het er weer op zit, voor jullie, maar idd ook voor ons, het was weer heel leuk om mee te reizen vanaf de bank!! Bedankt! Goede reis terug, en tot volgende week, knuf

  5. Max en Moniek, bedankt voor de leuke blogs…..groetjes!

  6. Prachtige reis, tot de laatste regendrup en de laatste zonnestraal! Bedankt voor de mooie verhalen en prachtige foto’s. Wel thuis!

Geef een reactie