Hawaii dag 21: White Sand Beach

Onze laatste hele dag is aangebroken op dit tropische paradijs. Deze hebben we voor het grootste deel op het strand doorgebracht. Maar we begonnen met een heerlijk ontbijtje. De eigenaren van de AirBnB hebben een eigen Bakery in downtown Kona. Gasten van hun verblijf mogen daar een keer gratis ontbijten met een bagel en een bakkie koffie. Daar hebben we dus mooi even gebruik van gemaakt. Het is een veganistische hipsterbakkerij met handgeschreven krijtborden en allemaal natuurlijke producten. We kregen een heerlijke bagel met creamcheese en namen er zelf nog een muffin bij. Het smaakte allemaal erg lekker.

Ontbijt

Met volle maagjes reden we richting het strand. Ditmaal vonden we wel gelijk een heel mooi plekje: White Sand Beach, dat in het zuiden van Kona ligt. Het strand is absoluut niet groot, maar zoals de naam al doet vermoeden, is het een mooi zandstrand dat in een prachtig baaitje ligt. Het strand was eerst nog vrij breed, maar naar mate de middag verstreek, kwamen de golven steeds dichterbij. We waren al een paar keer verkast, toen aan het einde van de stranddag een hele grote golf recht op onze spullen afkwam. Gelukkig had ik de cameratas al eerder op een muurtje gelegd en konden we het strandlaken en de andere tassen op tijd omhoog halen. Uiteindelijk bleef er weinig strand over. Toen hebben we ons boeltje opgepakt en zijn we weggegaan. In de winter schijnt dit strand bijna niet tevoorschijn te komen, vanwege de hoge golven.

White Sand Beach

Bij de Walmart hebben we nog twee zakken macadamianoten gehaald. De specialiteit van Big Island. Het is er niet meer van gekomen om de notenfabriek te bezoeken, maar je kan Big Island niet verlaten zonder een zak van deze, hier, peperdure noten. Zojuist onze koffers ingepakt, zodat we morgen nog lekker een paar uurtjes strand kunnen pakken. We hebben met de eigenaren van de AirBnB afgesproken dat we nog even lekker kunnen douchen aan het eind van morgenmiddag. Morgen gaan we weer naar hetzelfde strandje, omdat het lekker dicht bij het huisje ligt.

[Google_Maps_WD id=50 map=25]

Geef een reactie