Hawaii dag 14: Aankomst op Big Island

Vanmorgen vertrokken we voor dag en dauw vanuit onze zeer goed bevallen AirBnB in Oahu. We lieten een flesje wijn en een bedankkaartje achter omdat zij toch echt wel buitengewoon goed voor ons hebben gezorgd. Dat dit werd gewaardeerd bleek wel doordat we vanmiddag een hele leuke review kregen over ons als gasten op de site van AirBnB. Na een snelle vlucht van nog geen half uur kwamen we aan op Kona Airport, Big Island. Een luchthaven zoals je ze maar weinig ziet. Volledig in de openlucht. Inclusief de gates en de winkeltjes. Daarna door naar Hertz. Na twee weken in die supermooie Dodge te hebben gereden was de Nissan Sentra die we nu toegewezen kregen wel even wennen. Maar deze heeft dan wel weer een achteruitrijcamera. Ik wilde het eerste stuk wel graag rijden en Big Island blijkt heel fijn om op te rijden. De wegen zijn rustig en je ziet veel moois. Eerst reden we langs Wapio Valley lookout. Een mooi uitzicht op het uiteinde van een vallei met zwart vulkanisch zandstrand. (Zie foto bovenaan dit blog.) Daarna reden we door naar de Akaka Falls. Een schitterde waterval midden in een groene omgeving.

Akaka Falls, Hawaii

Er werd gezegd dat ieder eiland z’n charmes heeft en dat kunnen we nu alleen maar beamen. Na de Akakafalls gezien te hebben, reden we door naar Hilo. Daar deden we een fikse boodschap bij de Walmart. En met een volgeladen auto reden we het tropisch regenwoud in. Pahoa is het plaatsje waar we de komende vier nachten zullen slapen. Een AirBnB van iemand met een enorme lap grond waarop ze vier bungalows verhuurd. Dat die lap grond echt enorm is bleek wel toen we de privétrail over het terrein maakte. Deze was maarliefst twee kilometer lang. We liepen door de bush bush, over vulkanisch gesteente en door de modder. Met om ons heen allerlei jungle-geluiden. Ik had een Starwars Musquito Defense System omgeslagen (grote sjaal). Want zelfs de Deep Woods muggenspray met meer gif dan me lief is, lijkt deze ellendelingen niet veel te boeien. Wat ook leuk was, was dat Oscar de kat van de eigenaresse de hele trail met ons mee liep. Heel leuk beessie.

Prive trail op het AirBnB terrein

 

Bloem van een bananenboom

De huisjes zelf zijn van alle gemakken voorzien en hebben een fijne lanai (patio). Toen het donker werd bleek hoe ver we van de echt bewoonde wereld zaten. Wat een prachtige sterrenhemel. Ik heb er een foto van gemaakt maar die is wel een tikje bewogen. Wij gaan ons hier ook zeker weer vermaken.

Sterrenhemel

 

[Google_Maps_WD id=43 map=18]

Geef een reactie