Costa Rica dag 5: Manuel Antonio

Vandaag stond Manuel Antonio op het programma. En nee, dit is niet een of andere Costa Ricaanse volkszanger, maar het drukstbezochte Nationale Park van het land. Om parkeergedoe te voorkomen, pakten we lekker de bus. Deze bracht ons in een kwartiertje vanaf ons hotel naar het Nationale Park.

We besloten zonder gids rond te wandelen. Omdat we in Corcovado al met een gids hebben gelopen, vonden we het nu wel lekker om zelf rond te struinen. Maar ongetwijfeld zal je met gids meer dieren zien, omdat ze zich goed kunnen verstoppen. Wie zich niet verstoppen, zijn de kapucijnapen (white face monkeys). Deze bijdehandjes komen wel erg dichtbij en zijn zeer geïnteresseerd in of je nog wat te eten hebt. Bij de ingang worden daarom je tassen gecontroleerd en alleen fruit, drinken en broodjes mogen naar binnen.

De trail bracht ons naar een waterval. We willen niet verwend doen, maar na IJsland was dit toch een lullig stroompje. We liepen wel heerlijk alleen en de oerwoudgeluiden om ons heen, maakte het wel een bijzondere ervaring. Ook omdat we even weg waren van de wel erg hard pratende medebezoekers. Als er al dieren waren, waren ze sommige gevallen al lang en breed gevlogen.

Manuel Antonio heeft niet alleen oerwoud, maar ook schitterende stranden. Onderweg naar het strand zagen we nog wel een baby-luiaard. Maar deze zat zo in de boom opgekruld dat je wel erg goed moest kijken. Dit was wel luiaard nummer 3 van deze reis. And counting…

Na een paar uurtjes bakken, besloten we nog een laatste trail te lopen. Dat was veel klim- en daalwerk en we zagen vooral veel landkrabben die steeds wegritselden als wij voorbij kwamen lopen. Ook zagen we nog een slang! Een dun, maar wel lang ding. Geen idee of hij ons zou kunnen vergiftigen. Maar we zijn nog heel.

Toen we uitgewandeld waren, hebben we nog even een duik genomen aan het strand. Het water van de pacific ocean is heerlijk van temperatuur. Toen we op ons handdoekje lagen, schrok ik toen Max plotseling ‘hé, hé, hééé’ riep. Ik was even bang dat iemand ons probeerde te beroven. Dat bleek ook zo te zijn, maar het was geen mens, maar een wasbeer. Die beesten hebben al een criminele kop met dat zwarte maskertje, maar ze gedragen zich ook nog eens zo. We moesten echt moeite doen om hem weg te jagen. Waarschijnlijk had hij het gemunt op het Ray-Ban-hoesje van Max.

We eindigen de dag met de eerste echte regenbui van deze vakantie. Dat valt alles mee in het regenseizoen. Het buitje was zelfs wel welkom en duurde maar een uurtje.

[Google_Maps_WD id=61 map=31]

4 Antwoorden op “Costa Rica dag 5: Manuel Antonio”

  1. Doe je wel voorzichtig (bezorgde moeder speaking😯) zo met z’n tweetjes door de jungle waar je van alles tegenkomt en dan ook nog eens criminele wasberen 🤔 op het strand. Maar jullie zien wel heel veel moois!!

  2. Ik geniet weer van jullie belevenissen, maar sluit me wel een beetje bij Hannie aan, al heb ik daar natuurlijk helemaal geen recht toe haha, en ik kan me ook goed voorstellen dat alleen op stap heel anders is als in een groep. Veel plezier weer!!

  3. Mooie dievenbende daar in de jungle. jullie hebben de mooie plekjes gevonden

  4. Zo leuk al die dieren die jullie zien! Geniet!

Geef een reactie